Annons

Efter månader i beta

Nu kommer Edge i skarp version för surfplattor med IOS och Android

Smartphone-versioner av webbläsaren Edge har funnits för IOS och Android sedan i höstas. Och nu kommer Microsofts webbläsare även i en variant för surfplattor med de båda operativsystemen.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan i oktober förra året som smartphone-versionerna av Edge för IOS och Android lanserades. Då utlovade man surfplatteversioner av mjukvaran för de båda operativsystemen ”inom kort”. Möjligen var man lite optimistiska då, men nu har man ur som helst till slut släppt Edge i versioner för surfplattor med både IOS och Android, detta efter en kort tid med mjukvaran i betaversion. 

Trummar för Continue

Huruvida surfplatte-användarna kommer att vara intresserade av Edge återstår att se. Vi är aningen skeptiska, då inte ens intresset bland desktopanvändarna varit särskilt imponerande. Men Microsoft vill förstås ändå slå på trumman för Edge, och en av de saker man trycker på är synkroniseringsmöjligheten med en PC, liksom Continue-funktionen, som gör att man sömmlöst kan flytta över det man pysslade med till en PC via wifi eller bluetooth. En anmärkningsvärd detalj är att Microsoft valt att inte dra nytta av den split screen-funktionalitet som IOS 11 har stöd för på Ipad Pro. Både IOS- och Android-versionerna är i princip uppskalade varianter av webbläsaren som man lanserade för smartphones i höstas. 

Än så länge har Edge inte släppts till svenska användare i någondera version.

Källa