4G-plan för resten av året släppt

Nya bredbands-abonnemang hos Telia

Imorgon börjar Telia sälja sina nya abonnemang för mobilt bredband. Två av abonnemangen kan tecknas i en 3G- eller en 4G-variant. Missnöjda 4G-kunder med något av de nya abonnemang får samtidigt rätt att byta till ett abonnemang med annan hastighet utan kostnad. Samtidigt meddelar man sin tidsplan för 4G-utbyggnad under resten av året.

Publicerad Uppdaterad

3G eller 4G

I Mobilt Bredband Mellan och Mobilt Bredband Stor ingår 10 gigabyte respektive 20 gigabyte datatrafik oavsett om man väljer 3G eller 4G-varianten av abonnemangen. Med Mellan 3G får man en hastighet på upp till 6 megabit per sekund, med Mellan 4G anger Telia ett hastighetsintervall på 5 till 10 megabit per sekund. Priserna för Mellan har satts till 149 kronor i månaden för 3G och 249 kronor i månaden för 4G.

Hastigheterna för 3G-varianten av Stor är upp till 16 megabit per sekund och med 4G ska man kunna surfa i intervallet 10-20 megabit per sekund.

Både 3G och 4G

Man inför också abonnemanget 4G Total, då ingår surfande i 4G-nätet  i hastigheter som kan variera mellan 10 och 80 megabit per sekund och i 3G-nätet i maximalt 16 megabit per sekund. Varje månad ingår en datamängd på 30 gigabyte och för vanliga kunder är kostnaden per månad 599 kronor. För kunder som har fast bredband från Telia är månadskostnaden 499 kronor.

Den som tecknar sig för något av 4G-abonnemangen och inte är nöjd har rätt att byta till ett bredbandsabonnemang med en annan hastighet utan någon extra kostnad.

För användare som bara surfar sporadiskt kan Mobilt Bredband Start löna sig. Det har en fast månadskostnad på 39 kronor och sedan tillkommer en kostnad på 29 kronor per dygn som man utnyttjar abonnemanget upp till den maximala månadskostnaden på 279 kronor. 3 gigabyte data per månad ingår i hastigheter upp till 6 megabit per sekund.

Mellan, Stor och Total-abonnemangen kommer från och med i morgon att ersätta Telias nuvarande abonnemang för mobilt bredband.

Utbyggnadsplaner

Telia medddelar samtidigt sin tidsplan för 4G-utbyggnad på nya orter resten av året.

September: Lund, Västerås

Oktober: Linköping, Uppsala, och Örebro.

November: Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Växjö, Borås, Karlstad

December: Eskilstuna, Södertälje, Gävle, Sundsvall, Umeå, Luleå, Åre, Duved, Sälen, Vemdalen, Branäs, Tärnaby