Motomod med 5G under 2019

Nya Moto Z3 kan uppgraderas till 5G

Motorola lanserar nya flaggskeppet Moto Z3 och passar samtidigt på att presentera ett tillbehör i form av en motomod som ska göra telefonen klar för 5G.

Publicerad Uppdaterad

Nya Moto Z3 släpps för tillfället i alla fall enbart i USA och då i samarbete med operatören Verizon där för övrigt förre Ericsson-chefen Hans Vestberg sedan den 1 augusti i år är ny vd. Moto Z3 börjar säljas i USA den 16 augusti i år medan motomoden som ska ge telefonen 5G-möjligheter visas upp nu men finns tillgänglig först i början av nästa år. Även den är exklusiv för den amerikanska marknaden och för just Verizons 5G-nät när det tas i drift. Motorola lovar tillsammans med Verizon att Moto Z3 ska bli den första enhet som i kombination med 5G-modulen då får tillgång till Verizons 5G-nät när det lanseras och sedan ska de som har en Moto Z2 vara näst på tur.

5G och extrabatteri

5G-modulen som liksom Motorolas andra motomods ansluts med ett magnetfäste till baksidan av telefonen ger telefonen den snabba 5G-uppkopplingen, vilket ska innebära 10 gånger snabbare dataöverföring än dagens mobilnät och betydligt snabbare svarstider. Modulen har utöver detta även ett eget batteri på 2000 mAh.

Telefonen Moto Z3 är en telefon med 6,01 tum stor skärm av Super Amoled-typ och telefonen levereras med version 8.1 av Android Oreo och Qualcomms Snapdragon 835. Det är alltså en lite större skärm än den i tidigare släppta Moto Z2 Force, men samma systemchipp. Fingeravtryckssensorn i Moto Z3 har tagit plats i av- och på-knappen på sidan av telefonen vilket frigjort mer yta för skärm på framsidan. Vi har ännu inga uppgifter om Moto Z3 kommer att släppas även i Sverige.

Källa