https://www.mobil.se/nyheter/nytt-mindre-modem-fr-n-net1
521820
Nyheter
I både bil och båt

Nytt mindre modem från Net1

Bredbandsoperatören Net1 som satsar på täckning i till exempel havsbandet har börjat sälja ett nytt mindre modem.

Net1 skiljer sig från övriga operatörer genom att de erbjuder främst bredband och telefoni på landsbygd och där övriga operatörer har sämre eller ingen täckning. Till exempel trycker Net1 gärna på att de har täckning i havsbandet.

Nu har Net1 börjat sälja ett nytt mindre modem kallat M-90. Modemet är mindre än de Net1 erbjudit sedan tidigare och delar ut internetuppkopplingen som ett wlan i båten, i bilen eller var du nu väljer att använda det. Enheten har en batteritid på upp till 8 timmar, men går även att ansluta till eluttag och levereras med en biladapter för laddning där. Eftersom modemet delar ut uppkopplingen i form av ett wlan går det att ansluta flera enheter oavsett om det är surfplattor, datorer, mobiler eller andra enheter.

Enheten har två antenner samt möjlighet att ansluta en extern antenn om det skulle behövas. Modemet kan man som kund hyra av Net1 för 49 kronor i månaden eller köpa för 1495 kronor.

Ser ni det här modemet som komplement eller ersättare till era befintliga enheter?

– Det kan vara både och som vi ser det. Den som redan har ett modem i hemmet kan ju använda M-90 när man ska ut på resa, åka ut med båten eller till sommarstugan, samtidigt då som familjen kan surfa som vanligt hemma, säger Ann Winitsky som är marknadschef på Net1 till Mobil.

Den som redan har ett abonnemang hos Net1 kan komplettera med det här mindre Mifi-modemet men då med en ny bindingstid. Net1 levererar utöver mobilt bredband även ip-telefoni, men det är en tjänst som inte stöds av det här Mifi-modemet.

Fakta Net1 M-90

Mått: 103 x 54 x 17 mm

Vikt: 110 gram

Hastighet: Upp till 9,3 Mbit/s

Trådlöst nätverk: 802.11 b/g/n för upp till 10 användare

Räckvidd: Upp till 10 meter

Antenner: Två utdragbara samt möjligt att ansluta extern antenn

Strömförsörjning: Batteritid på upp till 8 timmar, kan laddas via usb-port på en dator eller med 230V och 12/24V-laddar i tex bil