https://www.mobil.se/nyheter/pennan-till-galaxy-note-9-pastas-fa-mangder-av-nya-funktioner
565526
Uppgifter från techläckaren Ice Universe

Pennan till Galaxy Note 9 påstås få mängder av nya funktioner

Det är förmodligen ingen slump att pennan är helt och hållet i fokus på bilden till den lanseringsinbjudan som Samung nyligen skickade ut, och som sannolikt gäller Galaxy Note 9. Om man får tro den notoriska techläckaren Ice Universe ska årets S-Pen nämligen vara sprängfylld med nya funktioner.

De flesta som har sett inbjudan till Samsungs Unpacked-event i Brooklyn i augusti har sannolikt studsat lite på att styluspennan fått ett enormt fokus på bilden. Ja, fokus och fokus. Årets upplaga av S-Pen är till och med det enda som syns på bilden. Det borde rimligtvis vara en allt annat än subtil antydan om att man har stora nyheter på gång för den för Note-serien så utmärkande accessoaren. Och nu kommer den ofta välunderrättade techläckaren Ice Universe med uppgifter om just den saken. 

Musikstyrning och fototimer

Pennans bluetooth-uppgradering innebär enligt Ice Universe mycket riktigt att den ska kunna användas till en rad andra saker, utöver att skriva på skärmen. Dels ska pennan kunna användas för att styra musikuppspelning, dels för att trigga en så kallad självtimer för foton. Det är oklart huruvida S-Pen i 2018 års upplaga har mer än en knapp, men möjligen snackar vi om ganska grundläggande funktionalitet när det gäller det förstnämnda användningsområdet, sannolikt start/stopp och att hoppa framåt eller bakåt bland låtar. Vad gäller självtimern så känns den delen mer självklar, och det är förstås en oerhört smart lösning för den som till exempel vill kunna ta bilder som man själv finns med i. Huruvida förhandsuppgifterna är korrekta eller ej återstår förstås att se, men givet bilden på inbjudan så vore det onekligen en rejäl skräll om pennan inte begåvats med någon nämnvärd ny funktionalitet.