Annons

Släpps i Sverige

Pris och datum på Asus nya mobiler

Asus släpper inom kort sina tre senaste mobiler i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Asus gjorde comeback med mobiler på svenska marknaden förra hösten med Zenfone 3-serien, och nu följer man upp den med tre nya mobiltelefoner. Vi har sett telefonerna visas upp tidigarre men nu har alltså Asus beslutat att släppa dem i Sverige.

Zenfone Zoom S utmärker sig för sina dubbla kameralinser, där den ena är ett 2,3-gångers zoomobjektiv. Kameran har en bländare på ƒ/1.7 och sensorn har 1,4 mikrometers pixlar, vilket ska göra kameran extra ljuskänslig. Amoled-skärmen är på 5,5 tum med 1920 x 1080 pixel, och trots att batteriet är på hela 5000 mAh är telefonen endast 7,9 mm tjock och väger 170 gram. Plattformen Snapdragon 625 driver telefonen som dessutom har dubbla simkortsplatser med 4g på bägge korten. Prislappen är 5500 kr.

Zenfone AR stödjer både Googles Augmented Reality-teknik Tango och VR-tekniken Daydream. Tango innebär att mobilen har ett antal sensorer som mäter upp rummet omkring och kan placera ut föremål virtuellt på skärmen så att de ser ut att finnas i rummet. Vi har hittills inte blivit jätteimponerade när vi testat Tango, men kanske har man lyckats bättre nu. För att driva det hela används plattformen Snapdragon 821, och skärmen på 5,7 tum har 2560 x 1440 pixel. Mobilen har 6 gigabyte arbetsminne och även denna gång dubbla simkortplatser med 4g. Prislappen hamnar på drygt 9000 kronor.

Zenfone Live är en budgetmobil för 1800 kronor med plattformen Snapdragon 410 och en 5-tumsskärm med 1280 x 720 pixel. Som dragplåster har man en extra ljuskänslig selfiekamera och möjlighet att livestreama video med filter. Dubbla mikrofoner ska ta bort omkringliggande buller och högtalarna ska ha kraftigt ljud. Liksom storebröderna har den dubbla simkortsplatser med 4g.

De tre mobilerna kan förbeställas i dag och levereras de första veckorna i juni.