https://www.mobil.se/nyheter/qualcomms-snapdragon-8150-kan-presenteras-den-4-december
566235
Nyheter
Pressinbjudningar påstås ha skickats ut

Qualcomms Snapdragon 8150 kan presenteras den 4 december

Qualcomms nya toppchipp Snapdragon 8150 förväntas bli nästa års standardchipp för flaggskeppsenheter från många Android-tillverkare. Och nu kommer uppgifter som tyder på att ett offentliggörande av chippet är mycket nära.

Det är den ofta korrekt informerade techläckaren Ice Universe som publicerat en tweet med det enkla budskapet att Qualcomm kommer att presentera Snapdragon 8150 i samband med ett event på Hawaii den 4 december. Uppgifterna – som bygger på att kinesisk media påstås ha fått pressinbjudningar – har varken bekräftats eller dementerats av Qualcomm. Men datumet är långt ifrån långsökt och kan säkert stämma. Snapdragon 8150 förväntas bli den regelrätta uppföljaren till årets Snapdragon 845-chipp och har därför kommit att kallas Snapdragon 855 av många. Om det blir det slutgiltiga namnet eller om man väljer att gå vidare med 8150 återstår att se. 

3-dagars-event

Enligt den pressinbjudan som ska ha gått ut så handlar det om ett tredagars-event, och på inbjudan ska det aningen märkligt formulerat stå ”Dare to be the first 5G mobile experience” (våga vara den första mobila 5G-mobilupplevelsen). Chippet ska vara tillverkat i en 7-nanometersprocess och påstås ha en design som liknar Huaweis Kirin 980-chipp. Diverse benchmarktester har visat preliminära resultat som skvallrar om att det handlar om ett oerhört kraftfullt chipp. Grafikprocessorn ska vara en Adreno 640 med 20 procent högre prestanda än vad föregångaren kunde erbjuda. De första enheterna med Snapdragon 8150 beräknas finnas på marknaden redan tidigt under nästa år. 

Annons