https://www.mobil.se/nyheter/rykte-iphone-8-blir-sen-f-r-f-nigt-namn
563028
Nyheter
The Phone Formerly Known As Iphone 8

Rykte: Iphone 8 blir sen, får fånigt namn

Ett nytt trovärdigt rykte kring Iphone 8 talar om att den varken kommer att heta det eller Iphone X som det spekulerats i.

Uppgifterna kommer från Macotakara, som i sin rapport anger att Apple fastnat för namnet Iphone Edition. Vilket är ett grammatiskt nonsensnamn eftersom ordet edition, utgåva, måste referera till att det är en utgåva av någonting, och i så fall är det Iphone-utgåvan av Iphone. Å andra sidan har Apple redan begått det språkliga övergreppet med Apple Watch Edition, så om inte annat gör det uppgiften trovärdig.

Enligt Macotakara är Iphone Edition långt ifrån klar, och den kommer därför att börja säljas mycket senare än Iphone 7s och 7s Plus även om de lanseras samtidigt. Lite som när Apple visade upp Apple Watch långt innan den började säljas, alltså. Det ska finnas ett antal Engineering Validation Test-exemplar (EVT) av Iphone Edition, men ingen i Design Validation Test (DVT). EVT är fungerande prototyper som inte nödvändigtvis är likadana, och det är först med DVT man har spikat vilka funktioner och egenskaper mobilen ska ha.

Apple ska således fortfarande inte ha bestämt sig för vilka material man ska använda (keramisk baksida är ett av materialen som övervägs), exakt vilken skärmtyp som ska användas och om man ska avskaffa hemknappen eller ej.

Enligt rapporten är de enda egenskaperna Apple definitivt har bestämt sig för skärmstorleken, dubbla kameror och trådlös laddning. Man ska för övrigt behålla Lightningkontakten och inte gå över till USB C enligt källan.

Vi ska alltså inte räkna med att få se Iphone Edition förrän tidigast i slutet av hösten, och kanske inte förrän i början av nästa år.

Källa

Relaterade artiklar