Större skärm

Rykte: Oneplus 5T i november

Det kan bara vara lösa rykten, men en del talar för att vi får se en ny toppmodell från Oneplus i november.

Publicerad:

11 okt 2017 - 07:58

Uppdaterad:

11 okt 2017 - 08:49

Oneplus, som säljer toppmobiler till en lägre prislapp, håller nere sina kostnader på flera sätt. Ett sätt är att man producerar mobilerna i mindre omgångar för att slippa stora varulager. Förra året fick det till effekt att när det var dags att lägga en ny beställning på Oneplus 3 passade man på att uppgradera chipsetet från Snapdragon 820 till 821, och den nya modellen Oneplus 3T var född. Man gjorde aldrig anspråk på att telefonerna var annat än varianter på samma modell.

Nu är det ungefär samma tid på året som sist, och dessutom anges den ena varianten av Oneplus 5 som slut i lager, så det är inte konstigt att ryktesmaskineriet satt igång om att en ny Oneplusmodell kan vara på gång. I år finns det dock inget snabbare chipset att uppgradera till.

Sajten Gizmochina hävdar att Oneplus 5T kommer att få en ny större skärm som täcker hela framsidan, enligt gällande trend. Skärmen skulle vara på 6 tum med upplösningen 2160 x 1080 pixel. Som bildexempel använder man mobilen Oppo F5 med just en sådan skärm. Oneplus har ett oklart ägarförhållande till Oppo, och allra minst förekommer teknikutbyte mellan företagen, så en sådan design är inte en omöjlighet för Oneplus, men det skulle knappast kunna klassas som en mindre uppgradering då hela telefonens konstruktion skulle få göras om. Det här är snarare något att vänta sig till Oneplus 6 nästa sommar.

Mer troligt är då att det kommer nya varianter av Oneplus 5, i nya färger och/eller med mer lagringsutrymme.

.

.

 

.