Konsumentversion

Samsung: Gear VR kommer snart

Tillverkaren säger att konsumenter inte behöver vänta mycket längre på Gear VR.

Publicerad Uppdaterad

Många trodde att Samsung skulle lansera versionen av Gear VR för konsumenter tillsammans med Samsung Galaxy Note 5 och Galaxy S6 edge+. Men efter att båda telefonerna presenterats och en snabb titt på Samsung Gear S2 visades inte mycket mer och virtuell verklighet uteblev från presentationen.

Ställer man sig frågan varför har Samsung fortfarande inget svar men i en intervju med Cnet säger Samsung-chefen JK Shin att enheten kommer snart. Släppdatumet beskrivs lite kryptiskt som “en överraskning.” 

Tidigare har Samsung lanserat Gear VR i samband med sina flaggskepp. Det är möjligt att man vill finslipa designen på enheten eller att det blir mer än bara släppdatumet som överraskar. Konkurrenter på marknaden för virtuell verklighet finns överallt och vissa headset är både mobila och fungerar utan att du petar in en mobil framför linserna. Det är möjligt att Samsung har tittat på liknande lösningar för sitt eget headset. Detta är förstås bara spekulationer men att Gear VR inte lanserats än tyder på att konsumentversionen blir annorlunda än tidigare versioner av hårdvaran.