Konstgjord försämring

Samsung sänker prestandan på Galaxy-mobiler

Det verkar finnas en anledning till spelen kan gå sämre på Samsung Galaxy-mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Det har kommit fram indikationer på att Samsung på konstgjord väg sänker prestandan för spel på sina Galaxy-mobiler.

Det är ett flertal användare som har gjort experiment och kommit fram till Samsungs GOS (Games Optimization Service) medför en rad negativa effekter för spelandet. Den sydkoreanska youtubern Square Dream gjorde experimentet att döpa om programmet 3D Mark, som är ett populärt program för prestandatester, och döpte om det till det populära spelet Genshin Impact. Detta ledde till betydligt sämre resultat i prestandatester. Även andra användare på det sydkoreanska forumet Clien har testat att döpa om Geekbench och Genshin Impact, och uppmätt upp till 50 procent försämrad prestanda i exekvering som utgår från en processorkärna.

Det verkar dessutom som att denna prestandasänkning skiljer sig åt baserat på vilken generation av Galaxy-mobil som används, där äldre enheter uppvisar mindre prestandasänkningar och moderna enheter.

Det som verkar ligga bakom prestandasänkningarna är GOS (Games Optimization Service) som startar automatiskt när en app som är definierad som spel startas, med effekten att i stället för att optimera enheten för spelande närmast gör tvärtom.

Det finns inte något officiellt uttalande från Samsung angående prestandaförändringarna, men enligt läckt information handlar det om en bugg i GOS som Samsung är medvetna om och arbetar med att lösa.

Källa