1
1
https://www.mobil.se/nyheter/identisk-prestanda-pa-s22-med-snapdragon-och-exynos
571599
Nyheter
falskt
Exynos eller Snapdragon?

"Identisk prestanda på Galaxy S22 med Snapdragon och Exynos"

Tester visar nästan identisk prestanda mellan de två konkurrenterna.

Samsung Galaxy S22-modellerna kommer som bekant att levereras med Snapdragon 8 Gen 1 eller Samsungs egna Exynos 2200 beroende på försäljningsregion, men ända sedan den första informationen började läcka om de två konkurrenterna har det debatterats om vilket som är den mest kraftfulla av dem.

De senaste siffrorna för vad som ska vara releaseversionerna av processorerna har dykt upp på testsajten Geekbench, närmare bestämt SM-S908B som är S22 Ultra-versionen av Exynos 2200 och SM-S908U som är S22 Ultra med Snapdragon 8 Gen 1.

Testresultaten visar på extremt små skillnader mellan de två processorerna där Snapdragon-versionen får en aningen högre poäng vid prestandatester med en kärna (1226 poäng för Snapdragon jämfört med 1168 för Exynos), medan Exynos får aningen bättre vid tester med flera kärnor (3508 jämfört med 3462).

Det ska dock tilläggas att prestandatesterna som utförts primärt handlar om processorprestanda och inte speciellt specifika detaljer i jämförelser mellan Exynos nya AMD-grafikprocessor med RDNA2 och Snapdragons Adreno-processor.

Källa