Oneplus slår ifrån sig

Skärmproblem med Oneplus 5 ”ingen defekt”

Efter att flera nyblivna Oneplus 5-ägare beklagat sig över ett slags grafisk krusningseffekt när de scrollar med sina enheter går nu Oneplus ut och slår ifrån sig. ”Det är helt naturligt” skriver man i ett officiellt uttalande.

Publicerad Uppdaterad

Den nylanserade smartphone-enheten Oneplus 5 kan ha åkt på sin första barnsjukdom. Flera användare har nämligen rapporterat om något som på engelska fått namnet ”jelly scrolling effect”, vilket är en talande beskrivning. Det ska alltså handla om ett slags krusningseffekt som uppstår när man scrollar med telefonen, inte helt olikt hur en gelé ”darrar” om man skakar den.  Till en början spekulerades det i att det kunde handla om både hård- och mjukvarurelaterade problem, men Oneplus har nu kommit fram till den enkla slutsatsen att det inte är något fel alls. 

”Helt naturligt”

Oneplus har släppt ett officiellt uttalande om saken där man skriver: ”Oneplus 5 har samma högkvalitativa komponenter som alla andra Oneplus-enheter, inklusive AMOLED-skärmen. Vi har fått feedback från ett litet antal användare som säger sig notera en subtil visuell effekt när de scrollar. Det är helt naturligt och det finns ingen skillnad när det gäller skärmarna i olika enheter”. Därmed kan man dra slutsatsen att någon åtgärd inte är att vänta från Oneplus sida. Nu återstår det att se om användarna accepterar den saken. 

Källa