https://www.mobil.se/nyheter/sonos-sl-pper-playbase
563014
Nyheter
Alternativ till Playbar

Sonos släpper Playbase

● BILDSPEL
Har du teven stående på en bänk vill Sonos fixa ljudet åt dig.

Sonos uppkopplade högtalare har länge varit ett riktigt smidigt alternativ för att få ut mobilens ljud till hemmets olika rum. För TV-bruk (som också funkar precis som en vanlig Sonos-högtalare när teven är avstängd) har företaget under ett par år sålt ljudlimpan Playbar. Idag offentliggör de en kusin till Playbar, denna gång döpt till Playbase.

Under teven
Tanken med Playbase är att fungera som ett alternativ till Playbar för de som har sin TV på ett bordsstativ snarare än att hänga upp den på väggen. Enheten mäter strax under sex centimeter på höjden för att inte bygga upp för mycket åt det hållet. Trots det finns det en liten subwoofer inbyggd i enheten.

När vi på Mobil fick tillfälle att provlyssna på Playbase både med och utan en tillkopplad Sonos Sub kunde vi konstatera att de gjort ett förvånansvärt bra jobb med den lilla basen. Ljudet led inte direkt av att bara köras via Playbase och även om den separata subwoofern såklart inbringar “flytta på soffan”-muller klarar den inbygga lådan av att ge åtminstone lite golvvibrationer.

Playbase, Sub & Play:1

Ljudmässigt i övrigt låter det Sonos, rent och klart. Tanken med Playbase är att ge en hel del extra stuns och rymd till TV-ljudet och där lyckas den vid en första provlyssning på samma sätt som Playbar. Numera finns även ett extra läge för att förtydliga tal i ljudet också och sedan december klarar Sonos ljudlimpor av företagets ljudförbättring som introducerades i Play:5. Vill du ha surround går det precis som med Playbar att lägga till två högtalare för bakre kanaler.

Samma pris


Playbase kommer att släppas under april till samma pris som Playbar, det vill säga 7495 kronor. Vill du utöka med subwoofern (som numera även går att få i vitt) kostar det lika mycket till och om du vill köra Sonos minsta högtalare, Play:1, som bakre kanaler går de för ungefär 2200 kronor.