https://www.mobil.se/nyheter/nu-funkar-sonos-direkt-med-spotify
562485
Nyheter
Spotify Connect

Nu funkar Sonos direkt med Spotify

Alla prylar som har dinosaurier på pressbilderna är bra prylar
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Sonos-03_0.jpg?itok=hd-O-xwW', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Sonos-03_0.jpg?itok=OtZIdxbP', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Sonos-03_0.jpg', w: 1300, h: 812, title: 'Alla prylar som har dinosaurier på pressbilderna är bra prylar ' },]
Slipp Sonos-appen för att spela musik från Spotify.

Även om vi i många fall kan tycka att Sonos gjort ett rätt bra jobb med att integrera olika musiktjänster och dess funktioner i sin egen app kommer vi såklart inte ifrån det faktum att Spotifys egen app av naturliga skäl är bäst för just den tjänsten.

Efter en liten tid i betastadie meddelar nu Sonos att alla deras högtalare har fått stöd för Spotify Connect. Det innebär att du kan spela upp din musik direkt på Sonos högtalare från Spotify-appen utan att behöva gå vägen via Sonos egen app (utöver att göra grundinställningarna för högtalarna då).

I Spotify-appen kan du både välja bland de Sonos-högtalare du har i nätverket en och en, samt gruppera dem för att spela upp musik i flera rum samtidigt. Tekniken påminner lite om hur det fungerar att koppla upp sig mot Apples Airplay eller Googles Chromecast, men det här är alltså första gången Sonos släpper in en musiktjänst ”direkt”.

Hur det kommer att se ut i framtiden med stöd för andra musiktjänster och deras eventuella delningslösningar återstår dock att se. Här nedan ser ni en video på hur Sonos beskriver det hela lite mer reklamigt.

Relaterade artiklar