Klockmusik

Spotify släppt till Gear S3

Svenska musiktjänsten finns nu till Samsungs senaste klocka.

Publicerad Uppdaterad

Redan när Samsung presenterade Gear S3 under IFA-mässan pratade de om musik via klockan, där Spotify nämndes i förbifarten. Nu har Spotify släppt sin app till både Gear S3 och föregångaren Gear S2, men det är inte helt utan förbehåll.

Appen i sig har två lägen, ett där den (via bluetooth) agerar fjärrkontroll för din telefons uppspelning av musik och ett där den själv sköter uppspelningen. Det senare låter såklart riktigt intressant, men åtminstone för oss här i Sverige blir det snabbt lite trist. 

Appen klarar nämligen inte av att ladda ner musik för uppspelning offline från klockan, gissningsvis på grund av något rättighetsstrul. Istället krävs det uppkoppling via wifi eller 4G för att kunna använda appen. I många andra länder går det utmärkt att lösa genom att skaffa 4G-modellen av Gear S3, men den versionen säljs inte i Sverige. Här är du således  beroende av att antingen ha telefonen med dig ut på exempelvis löprundan, eller att vara i närheten av ett trådlöst nätverk.

Första intrycket av appen
När vi testar appen börjar vi med att använda den som fjärrkontroll. Då behöver man inte logga in i klockan utan klockappen känner av telefonens inloggning och använder det kontot. När vi lägger bort telefonen och ska spela fristående från klockan måste vi dock först logga in genom att skriva i användarnamn och lösenord på klockans pyttelilla tangentbord. Väl inne i appen kommer vi åt alla våra spellistor som vanligt och kan även bläddra mellan Spotifys föreslagna musiksamlingar. Uppspelningen startar riktigt snabbt och du kan växla mellan låtar utan att behöva vänta. Utöver spellistorna och att hitta och spela upp musik finns inte så många funktioner i appen, vilket är rimligt. De egentligen enda inställningarna man kan göra är att välja mellan att spela upp i klockan eller att växla till läget där klockan är fjärrkontroll till telefonen.

I klippet nedan kan du se kort hur appen fungerar. Givetvis bör man använda ett par trådlösa bluetoothhörlurar för att få bättre ljud.

Förhoppningsvis är offlineläge en funktion som kan läggas till i appen inom kort, men det känns onekligen lite trist nu när Spotify äntligen gör ”riktig” entré på klockor.