Annons

Ström utan ledning

Trådlös laddning från HTC och LG

Laddningsplattan från LG har skymtat förbi i olika sammanhang de senaste månaderna och nu har man även lanserat den officiellt. Även HTC har börjat använda samma teknik.

Publicerad Uppdaterad

LG kallar sin laddningsplatta för Wireless Charging Pad och har gett den modellbeteckningen WCP-700. Mycket mer än så avslöjar man inte om plattan.

Vi får dock veta att det inte ska vara några problem att placera telefonen på rätt sätt. Förutom de cirkelformade markeringarna ska man både kunna känna och höra när den mottagande delen av telefonens batteri ligger inom en radie på 7 millimeter från den del av laddaren som sänder energi.

För att det hela ska fungera är det alltså en speciell typ av batterier som krävs, batterier som även HTC kommer att använda i några av sina kommande modeller. Batterierna och laddningsplattorna följer den så kallade Qi-standarden för trådlös laddning, en standard som tagits fram gemensamt av flera stora tillverkare inom ramen för branschorganisationen Wireless Power Consortium.

Om vi får se laddningsplattan även på den svenska marknaden återstår att se. För både LG och HTC gäller att de modeller som nu har utrustats med Qi-batterier är avsedda för den amerikanska marknaden och operatören Verizon.