Sparka igång med Ulefone Armor 15

Ulefone satsar på Kickstarter för Armor 15

Ulefone väljer vägen via kickstarter för sin nästa mobil.

Publicerad Uppdaterad

Ulefone är kanske mest kända för sina extremt tåliga mobiler. Nu är företaget på gång med Ulefone Armor 15. Den här gången väljer man dock lite andra vägar och idéer, bland annat genom att hålla det man kallar för en uppvärmning på Kickstarter tillsammans med olika evenemang.

Även mobilen ger sig på ett nytt påfund i form av ett inbyggd laddfodral för lurar – givetvis inklusive lurar. Det betyder bland annat att det ska bli enklare att alltid ha lurarna med sig utan ett löst laddfodral, samt att mobilens batteri används för att ladda lurarna. Då ska det tilläggas att Ulefone Armor 15 kommer att ha ett batteri med en kapacitet på 6600 mAh.

Sett till specifikationerna kommer Armor 15 att ha en skärm på 5,45 tum, och under huven kommer det att finnas en Mediatek Helio G35-systemkrets tillsammans med 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring. Den kommer att levereras med Android 12. På baksidan sitter dubbla kameror - en primär på 12MP och en vidvinkel på 13MP - medan frontkameran är på 16MP. Det ska dessutom gå att använda kamerorna under vatten. 

I sedvanlig ordning är Armor 15 en tålig mobil och erbjuder en IP68/IP69K-klassificering samt den amerikanska MIL-STD-810G.

Bland övriga funktioner återfinns Bluetooth 5.0, stöd för NFC samt positionering via GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, QZSS och Digital Compass.

Uppvärmningen kommer att pågå fram till 7 augusti för att sedan dra igång kampanjen den 8 augusti.

Källa