Tålig mobil

Ulefone Armor 12 5G lanserad - dödar bakterier och spelar hög musik

Ulefone är kända för sina tåliga telefoner, nu kommer de med en ny modell och har satsat på högtalare och en annan speciell egenskap.

Publicerad Uppdaterad

Ulefone är kanske inte den mest omtalade tillverkaren i branschen, men i dag lanserar de sin Armor 12 5G. Som namnet antyder har den 5G-kompabilitet. Andra saker som pressmaterialet trycker på är Mediatek 700-chipet, 8GB RAM och 128GB lagring. Skärmen är 6,52 tum och den har ett rejält batteri på 5180mAh. Batteriet kan i sin tur laddas med 18W snabbladdning och 15W trådlös laddning. Telefonen har fyra kameror, en 48 megapixelssensor i huvudkameran, en åttamegapixels vidvinkelkamera, en tvåmegapixels makrokamera och en djupsensor med två megapixels upplösning. Armor 12 5G körs med Android 11. 

Ulefone skryter också om sin högtalare som ska kunna tuta ur sig 106dB som ska gå att justera i femton olika nivåer. 

De nämner också att de använder sig av ett silverjonbaserat material för att ge telefonen bakteriedödande egenskaper. Du kan alltså inte använda telefonen istället för handsprit, men silverjonerna ska se till att bakterier inte får fäste och förökar sig på din telefon vilket ska minska risken för smittspridning. Det bör kanske sägas att tekniken med silverjoner används på flera andra ställen, bland annat i skor och kläder för att få dem att inte lukta illa på grund av bakteriepåväxt. Något som kritiseras på grund av att det inte är en speciellt miljövänlig lösning.