Uppdaterade: Bättre bluetooth-kontakt med Samsung Galaxy Buds

Samsungs trådlösa hörlurar Galaxy Buds har fått ännu en uppdatering av mjukvaran.

Publicerad Uppdaterad

Sedan Samsung släppte sina trådlösa hörlurar i samband med lanseringen av Galaxy S10-familjen har Samsung Galaxy Buds fått en rad uppdateringar av mjukvaran. Den första kom redan när vi testade lurarna, men sedan dess har det kommit fler. Den senaste har just dykt upp och som flera av de tidigare uppdateringarna ska den förbättra stabiliteten i bluetoothkopplingen mellan hörlurarna och den telefon eller klocka du kopplar lurarna till.

Bättre än när vi skrev testet

Vi har testat hörlurarna en stund med den senaste uppdateringen med det svårtydda namnet  R170XXU0ASJ2 och den ger bättre funktion jämfört med hur lurarna fungerade när vi testade dem första gången. Problemen med Galaxy Buds har tidigare mest förekommit när vi kopplat lurarna för att lyssna på musik direkt från en av Samsungs smarta klockor. Samsung har ju stöd för Spotify i klockan, även när du inte har mobilen med dig. Stabiliteten i den uppkopplingen har dock varit bristfällig och ofta har ljudet blivit hackigt och fått störningar bara genom att tröj- eller jackärmen täcker klockan så att det inte längre är fri sikt mellan hörlur och klockan.

Musiken pausar

När vi använder hörlurarna med en telefon är uppkopplingen stabil, men fortfarande kan det hända att ljudet pausas när klockan är källa för musiken. Det fungerar bättre idag än det gjort tidigare. Problemen yttrar sig ibland genom att ljudet helt enkelt pausas istället att för som tidigare börjat hacka och låta konstigt. Troligen arbetar Samsung mer med buffrat ljud nu för att på det viset undvika en del av störningarna.

En av fördelarna med Samsung Galaxy Buds är annars att du enkelt och snabbt växlar ljudkälla om du byter från Samsung-mobil till klocka eller surfplatta, det bland annat tack vare appen Galaxy Wearable som hanterar kopplingen och inställningarna.