https://www.mobil.se/nyheter/uppgift-iphone-se2-i-juni
564841
Ny liten Iphone

Uppgift: Iphone SE2 i juni

För de som tyckte att Iphone var bättre när den var liten är hoppet inte ute om en ny Iphone SE.

Iphone var länge den smartphone som hade det i särklass minsta formatet, men med Iphone 6 började även Apple dra upp skärmstorleken. För de som ändå föredrog det mindre skärmformatet lanserade man Iphone SE som behöll designen från Iphone 5 men hade snabbare processor. Men det var två år sedan nu. Sedan dess har ryktena kommit och gått om en uppföljare till Iphone SE, och nu kommer de igen.

Det är den kinesiska sajten QQ.com som hävdar att Iphone SE2 kommer att lanseras i samband med Apples utvecklarkonferens WWDC, som ryktas äga rum den 4 - 8 juni i år. Den nya modellen ska ha något större skärm, 4,2 tum mot 4 tum för att vara exakt, och drivas av Apples chipset A10 Fusion. Det ska vara en konservativ design, med hemknapp i stället för Apples kant-till-kant-design från Iphone X. Telefonen ska finnas i två varianter, med 32 eller 128 gigabyte lagring.

Enligt uppgiftslämnaren ska priset ligga på 4000 yuan, vilket troligen leder till ett svenskt pris på närmare 6000 kronor.

Uppgifterna får tas med en nypa salt. Det har ryktats förr att en Iphone SE2 är på gång utan att det blivit något. Men det vore ett logiskt beslut av Apple att hålla fast vid segmentet för telefoner med mindre skärm. Om Apple väljer att helhjärtat gå in för kant till kant-skärm på sina övriga modeller i år är det dessutom smart att ha kvar ett alternativ för de som tycker att det var bättre förr. Att företaget kontinuerligt skissar på en ny sådan mobil kan man nästan ta för givet, om man sedan väljer att sätta den i produktion eller avvaktar ytterligare återstår att se.