Kan komma redan med 2018 års modeller

Uppgifter: Apple planerar egna energihanterings-chipp till Iphone

Om färska uppgifter till Nikkei Business Daily stämmer, så kan Apple lansera Iphone-modeller med egentillverkade energihanterings-chipp så snart som nästa år.

Publicerad:

1 dec 2017 - 08:42

Uppdaterad:

1 dec 2017 - 08:42

I dagsläget är det det tysk-engelska företaget Dialog Semiconductor som tillverkar energihanteringschippen för Apples Iphone-modeller. Företaget är beroende av uppdraget från Apple, men kan inom kort komma att få stora problem. Detta då Apple påstås stå i begrepp att börja tillverka sina egna chipp för energihantering. Chippen det handlar om hanterar – precis som det framgår av namnet – allt som har med telefonernas energifördelning och förbrukning att göra. Det omfattar bland annat resursfördelning mellan appar och laddning av batteriet. 

Tagit liknande beslut förr

Det skulle inte vara första gången som Apple lämnar en underleverantör i beroendeställning. Så sent som i våras meddelade Apple till exempel att man planerade att börja tillverka sina egna grafikchipp, vilket gjorde att den brittiska underleverantören Imagination Technologies aktie rasade. Företaget har sedan dess delats upp i två delar och sålts. Enligt vissa källor kommer Apples egna energihanteringschipp inte att vara aktuella för någon Iphone-modell förrän tidigast 2019, men andra källor hävdar att de egenproducerade chippen ska sitta redan i 2018 års telefonmodeller. 

.

.

408180951112_10155763571326113

.