https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-facebook-skjuter-fram-h-rdvaru-lansering
565059
Nyheter
Inte riktigt läge just nu

Uppgifter: Facebook skjuter fram hårdvaru-lansering

Att Facebook är tämligen hårt ansatt i kölvattnet av Cambridge Analytica-skandalen lär väl knappast ha passerat någon obemärkt förbi vid det här laget. Och nu påstås det sociala nätverket ha valt att skjuta fram den hårdvarulansering man från början hade tänkt genomföra i samband med utvecklarkonferensen F8.

Uppgifterna om ny hårdvara från Facebook har cirkulerat under lång tid, och det ska handla om ett slags AI-högtalare med funktionalitet för videochatt. Med andra ord en produkt i samma stil som Amazons Echo View, ungefär. Tanken var från början att enheten skulle offentliggöras i samband med årets upplaga av utvecklarkonferensen F8. Men det ser inte ut att bli något av den saken. Detta till följd av Cambridge Analytica-skandalen, hävdar källor med insyn i saken. 

Vill säkra integriteten

Facebook ska ha valt att skjuta fram lanseringen, eftersom man vill säkerställa att högtalaren inte inkräktar på ett otillbörligt sätt på användarintegriteten. Just AI-högtalare har kritiserats för att de rent potentiellt skulle kunna lyssna på alla konversationer i ett hem, och Facebook har förstås inte råd med ytterligare ett integritetsfiasko just nu. Man lägger dock inte enheten på is för gott, utan väljer i stället att skjuta fram offentliggörandet till senare i år.