https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-galaxy-note-10-slapps-i-hela-fyra-versioner
566858
Nyheter
Två varianter sägs få 5G-stöd

Uppgifter: Galaxy Note 10 släpps i hela fyra versioner

Det har tidigare cirkulerat rykten om att Samsung skulle ha två varianter av sitt kommande flaggskepp Galaxy Note 10 på gång. Men sydkoreanska industrikällor hävdar nu att det rör sig om fyra versioner.

Samsung har släppt minst två varianter av sina Galaxy S-flaggskepp under några års tid nu. Senast det begav sig slog man på stort och dammade till med hela fyra versioner, närmare bestämt Galaxy S10, S10e, S10+ samt S10 5G. Och nu hävdar industrikällor i Sydkorea att Samsung även planerar fyra versioner när det gäller Galaxy Note 10. Det har även tidigare förekommit rykten om att Samsung skulle ha Galaxy Note 10 på gång i två storlekar, närmare bestämt 6,28 respektive 6,75 tum. Och det är just de två varianterna som nämns igen, om än i versioner med stöd för 5G-nät. Därmed skulle specifikationerna skilja sig mindre mellan modellerna i Galaxy S-serien, men det handlar trots allt ändå om fyra varianter av samma telefon. 

Samsung offentliggör normalt sett sina Galaxy Note-enheter i augusti, och det finns inga indikationer på att man skulle ha valt någon annan tajming i år. Det är således rejält med tid kvar till dess att telefonerna ska presenteras, och mycket kan förstås hända på vägen. Framtiden får utvisa om vi till och med får se en vikbar version av Galaxy Note 10. Samsung har inte antytt något om det, men de har samtidigt låtit på skina att Samsung Galaxy Fold inte rä den enda vikbara mobilen som planeras. Givet Note-seriens fokus på produktivitet skulle en vikbar vaersion med medföljande penna vara en rimlig utveckling.