https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-global-lansering-nasta-for-nokia-x6
565561
Hongkong först ut

Uppgifter: Global lansering nästa för Nokia X6

HMD Global lanserade sin mellansegments-enhet Nokia X6 i Kina i maj, men då enbart på den kinesiska marknaden. Men nu ska en global utrullning stå för dörren, åtminstone om man får tro färska uppgifter från källor med insyn i saken.

Nokia X6 har lustigt nog uppmärksammats primärt för att den är den första Nokia-mobilen med sensorpanel. Och visst, det kanske är den mest utmärkande egenskapen. I övrigt handlar det om en ganska ordinär 5,8-tums mellansegments-telefon med en skärmupplösning på 1 080 x 2 280 pixlar, Snapdragon 636-chipp, 4 eller 6 GB arbetsminne samt ett lagringsutrymme på upp till 64 GB. Bakkameran har en upplösning på 16 megapixlar medan selfie-kameran ligger på 5 megapixlar. Men det är ändå väldigt mycket telefon för pengarna, åtminstone om man ser till det kinesiska priset på motsvarande 1 800 kronor. Sannolikt blir telefonen snäppet dyrare i resten av världen, när den nu sägs vara aktuell för global lansering. 

Frågade på Twitter

HMD Globals produktchef Juho Sarvikas ställde redan i maj frågan på Twitter. ”Ska vi släppa Nokia X6 på fler marknader?”. Runt 90 procent svarade – kanske föga förvånande – ja. Och enligt källor till Mobile Magazine HK så står mycket riktigt en internationell lansering nu närmast på agendan för enheten. Först ut blir Hongkong, som får telefonen den 19 juli. ”Kort därefter” ska X6 dyka upp på fler marknader, men då under namnet Nokia 6.1 Plus. Även Nokia X5 sägs enligt andra rykten vara på gång i resten av världen under namnet Nokia 5.1 Plus. Några prisuppgifter eller datum finns dock inga uppgifter om i nuläget.