https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-om-lanseringsdatum-f-r-oneplus-5-spretar
563511
Förvirrande värre

Uppgifter om lanseringsdatum för Oneplus 5 spretar

När släpps Oneplus 5? Det beror på vem man frågar.
Oneplus har fortfarande inte offentliggjort exakt vilket datum som en nya flaggskeppstelefonen Oneplus 5 ska lanseras. Och förvirringen kring vad som gäller är nu större än någonsin.

En påstådd läckt teaser dök för några dagar sedan upp och gjorde gällande att det nya Oneplus-flaggskeppet Oneplus 5 kommer att offentliggöras den 15 juni, något som också rimmade med tidigare rykten om presentationen. Även om äktheten inte kunde bekräftas, så fanns inga andra uppgifter vid det tillfället. Men det gör det nu. Ännu en påstådd teaserbild har nu nämligen läckt ut på det kinesiska sociala nätverket Weibo, och enligt den så är det snarare tisdagen den 20 juni som gäller. 

Ett tredje datum

Som om inte det vore nog har nu dessutom mängder av användare på just Weibo hävdat att de säger sig känna till att lanseringen ska ske torsdagen den 29 juni. Förvirringen är således total, och det enda som uppgiftslämnarna nu tycks vara ense om är att Oneplus 5 kommer att offentliggöras i juni. Och Oneplus tiger fortfarande själva som muren. 

Inga prisuppgifter

De uppgifter som på förhand läckt ut om den nya enheten gör gällande att det handlar om en 5,5-tumsenhet med Snapdragon 835-processor, kamera på 12 megapixlar och ett batteri på 3 850 mAh. Vad den kommer att kosta cirkulerar det däremot inga uppgifter om alls. Däremot så har Oneplus släppt en officiell teaserbild på en Oneplus 3T som tycks sväva ovanför en bordsskiva med den kryptiska bildtexten ”Look into the shadows. What do You 5ee?”. De flesta bedömare menar att den nya Oneplus 5-enheten sannolikt är mindre än Oneplus 3T och är så tunn att den ryms under telefonen på bilden.