https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-tsmc-blir-exklusiv-tillverkare-av-apples-nya-a12-chipp
564566
Samsung tycks inte med i leken längre

Uppgifter: TSMC blir exklusiv tillverkare av Apples nya A12-chipp

Enligt uppgifter som publicerats i Digitimes så ska Apple ha valt att förlita sig helt och hållet på den taiwanesiska leverantören TSMC när det gäller produktionen av nästa generations mobilchipp, A12.

Det är fortfarande aningen oklart när Apples nya A12-chipp kommer att göra debut, men med största sannolikhet kommer chippet att lanseras tillsammans med höstens nya Iphone-modeller. Det råder konsensus bland de flesta bedömare om att de kommande Ipad-modellerna från Apple snarare kommer att ha någon variant av dagens A11-chipp under skalet. Men när det väl är dags för A12 så kan det bli en enda leverantör som producerar chippen åt Apple, närmare bestämt taiwanesiska TSMC. 

Rykten om Samsung-återkomst

Apples tidigare samarbetspartner på chippsidan, Samsung, har inte varit inblandade i produktionen av det nuvarande A11-chippet, men tidigare rykten har gjort gällande att man skulle vara aktuella på nytt när det kommer till A12-chippen. Men så ska alltså inte vara fallet, om man får tro Digitimes, som hävdar att TSMC ”tecknat avtal om att producera alla A12-chipp för den nya generationen Iphone-enheter” och hänvisar till ”industrikällor”. I princip ingenting är i nuläget känt om det kommande A12-chippets kapacitet.