IFA 2016

Withings fumlar till det

Withings analoga stegräknarklocka Activité har uppdaterats, men lite av poängen har gått förlorad på vägen.

Publicerad Uppdaterad

Stegräknare och smarta klockor är nördigt designade styggelser som ingen normal människa kan tänka sig ha på sig. Ungefär så har det låtit från kritiker av wearables och det var just därför Withings skapade den analoga klockan Activité och dess olika systermodeller. Klockan ser helt enkelt ut som ett vanligt analogt armbandsur och även stegräknarmätaren är analog.

Därför känns det lite konstigt att Withings designat Activité Steel HR som de har gjort. Funktionsmässigt har de mer eller mindre slagit ihop en av de tidigare klockorna med deras egen Pulse O2-mätare. Helt enkelt finns där, utöver de vanliga stegräknarfunktionerna, även optisk pulsmätare och notifikationer från telefonen. Hela 25 dagars batteritid har de även lyckats få till i enheten.

Så långt är allt väl och även stora delar av klockan ser riktigt snygg ut. Men någonstans på vägen verkar Withings ha glömt bort poängen med Activité. En display krävs ju såklart för att visa såväl puls som notifikationer, det hade varit lite bökigt att få till med analoga mätare. Men hur Withings egentligen tänkte när de använde samma skärmfärger som Pulse O2 har vet vi inte. Det betyder svart bakgrund och lysande grön text och det ser tyvärr rätt taffligt ut på en klocka som försöker se ut just som en klocka. Det gäller särskilt den vita modellen, med vit urtavla, som får en svart blobba med lysande grön text mitt uppe i allt.

Skärmar går att gömma bakom halvgenomskinliga material för att bättre smälta in i designen, det har vi sett exempel på förut. Åtminstone kan vi tycka att Withings borde kört på en annan textfärg för att inte sticka ut så mycket, eftersom diskret design hela tiden varit poängen här.

Activité Steel HR kommer att släppas i två storlekar under oktober, där den större landar på ungefär 2000 kronor.