Före detta Nokia

Withings lanserar klockan Steel HR Sport

Efter ett olyckligt äktenskap med Nokia firar nu Withings sin återvunna självständighet med en ny sportklocka.

Publicerad Uppdaterad

På pappret ser det främst ut att vara designen som skiljer Steel HR Sport från föregångaren Steel HR. Denna är i och för sig en imponerande smartklocka, med riktig analog urtavla kombinerad med pulsmätning, stegräknare och GPS, och en batteritid på hela 25 dagar mellan laddningarna.

Detta gäller alltså även Steel HR Sport, som har en lite mer sportig design och utbytbara armband. Precis som föregångaren är den vattentät till 50 atmosfärer och detekterar automatiskt ett antal olika träningstyper, samtidigt som du även kan välja att logga din träning manuellt.

Klockan håller även koll på din puls under dagen, uppskattar din kondition, och mäter din sömn rudimentärt med rörelsesensorn. Med mobilens GPS kan du även logga din löprunda. På den lilla Oled-displayen får du även notifieringar från mobilen.

När vi testade Steel HR imponerades vi av allt utom den tillhörande appen som vi tyckte gjorde på tok för lite av den insamlade informationen. Vi hoppas att Withings gör en uppryckning även här.

Steel HR Sport har en diameter på 40 mm och en tjocklek på 13 mm. Vikten för klockan utan armband är 49 gram. Rekommenderat svenskt pris är 2390 kronor.

Källa