De får klara sig med 2.3

Då kommer HTC:s ICS-uppdateringar

HTC har gått ut med en ny tidsplan för uppgraderingar till Android 4.0. Samtidigt går man ut med en lista på modeller som inte kommer att uppgraderas.

Publicerad Uppdaterad

Under juni eller juli kommer flera av HTC:s modeller att kunna uppgraderas till version 4.0 av Android, även kallad Ice Cream Sandwich (ICS). Desire S, Incredible S, Rhyme och Evo 3D hör till modellerna som planeras få ICS under den perioden.

Samtidigt påpekar HTC att det kan ta tid från det att  man släppper en uppdatering tills den har nått ut till användare eftersom det är fråga om telefoner med olika mjukvaror som har anpassats för att passa olika operatörer i olika länder.

Tillsammans med den nya tidsplanen går man också ut med en lista på vilka modeller som man inte kommer att uppgradera. När det gäller telefonerna motiverar man det med att rom-minnet på 512 megabyte eller mindre inte räcker till. Därför kommer användare av Salsa, Chacha, Wildfire S och Explorer att få nöja sig med version 2.3 av Googles system.

När det gäller HTC:s surfplattor, vilket på den svenska marknaden innebär Flyer,  meddelar man att dessa inte kommer uppgraderas från Android 3.0.

Hela tidsplanen finns här.