Prime

Asus Transformer med Tegra 3 lanserad

Den utlovade Tegra 3-versionen av Asus Eee Pad Transformer har nu lanserats. Utöver att ha en kraftfull processor är den också ovanligt tunn.

Publicerad Uppdaterad

För en månad sedan bekräftade Asus att man hade en ny version av Eee Pad Transformer på gång och nu är den officiellt lanserad. Modellnamnet har fått tillägget Prime för att skilja den från sin föregångare. Under skalet är det den nya processorn som utgör den största skillnaden. Även den här gången är det Nvidia som är leverantör, men nu har Asus satsat på den fyrkärniga Tegra 3 istället för föregångarens Tegra 2.

Även skärmen hör till det som har förbättrats. Den nya skärmen är av typen Super IPS+ och enligt Asus ska den vara mera ljusstark och fungera bättre utomhus.

Plattan har också fått en mera slimmad design och har numera en tjocklek på 8,3 millimeter, vilket innebär att den blivit 4,7 millimeter tunnare. Men då ska man tänka på att det är tjockleken hos själva surfplattan. Väljer man att ansluta plattan till det medföljande tangentbordet ökar tjockleken.

På Asus i Sverige har man idag inget besked om när den ska börja säljas på den svenska marknaden eller vad den kommer att kosta. Beroende på när den börjar säljas kommer plattan att ha version 3.2 eller 4.0 av Android.