Samsung bjuder in

Galaxy S5 lanseras den 24 februari

Den 24 februari har Samsung bjudit in till ett event där "en flaggskeppsmodell" kommer att visas upp. Eventet heter Unpacked 5.

Publicerad Uppdaterad

Klockan åtta den 24 februari, kvällen innan mässan Mobile World slår upp dörrarna i Barcelona, håller Samsung ett event som man nu skickat ut inbjudningar till. Eventet heter Unpacked 5, och man lovar att en ny flaggskeppsmodell kommer att visas upp. Man har visserligen inte rakt ut sagt att man kommer att visa upp Samsung Galaxy S5 då, men givet de samlade ledtrådarna vore det ju en total PR-katastrof om man inte gjorde det när man väl lockat dit medierna.

Lanseringen utgör ett trendbrott, då de stora mobiltillverkarna de senaste åren flyttat sina lanseringar från Mobile World-mässan till egna event. Galaxy S3 och S4 visades till exempel inte upp på Mobile World. Men i år ser det ut som att såväl Sony som LG och nu Samsung kommer att visa upp sina toppmodeller på mässan. HTC kommer däremot enligt ryktet vänta till senare.

En anledning till att man inte rätt ut skriver att lanseringen gäller Galaxy S5 kan vara att man enligt ryktet kommer att lansera telefonen i två versioner, en med det för samsung typiska plastskalet, och en i lite mer premiumdesign, och att dessa har olika modellbeteckningar (S5 och F5 har förekommit i spekulationerna). Å andra sidan nämde man inte S4 i förra årets inbjudan heller utan nöjde sig att väva in en fyra i själva inbjudan.