Tålig toppmodell

Galaxy S6 Active nära förestående

Samsungs tåliga variant av Galaxy S6 ser ut att vara nära förestående, men kommer den hit?

Publicerad Uppdaterad

Tecknen hopas på att en officiell lansering av Samsung Galaxy S6 Active, den tåliga varianten av S6, är nära förestående. Flera pressbilder har läckt, nu senast av Evan Blass (@evleaks) här ovan, men det förbleknar av att specifikationer på telefonen ett tag fanns att läsa på Samsungs egen amerikanska sajt. Specifikationerna var nog snarare platshållartext än de riktiga egenskaperna, då bland annat mått och vikt var identiska med den vanliga Galaxy S6. Men bara det faktum att Samsung har en produktsida för modellen bekräftar ju att den är på gång.

Samtliga läckta bilder av mobilen har en logga för den amerikanska operatören AT&T på sig. När Samsung Galaxy S5 Active släpptes såldes den till en början enbart av AT&T i USA, och det dröjde ett drygt halvår innan den kom till Sverige. Risken är stor att samma sak händer med S6 Active.

Enligt ryktena ska S6 Active ha ungefär samma egenskaper som S6, men ha ett extra stort 3500 mAh-batteri, eventuellt utbytbart, och plats för minneskort, något många saknat på S6.