Annons

Tryckkänslighet

Läcka bekräftar Force Touch i nästa Iphone

Höstens Iphonemodell kommer med Force Touch, det rapporterar den internationella nyhetsorganisationen Bloomberg som har pratat med anonyma källor.

Publicerad Uppdaterad

Force Touch känner av hur hårt du trycker på skärmen, något som exempelvis skulle kunna aktivera olika funktioner. Ett enkelt exempel skulle kunna vara att hårda tryck blir ett sätt för att visa menyer och inställningar.

Bloomberg har pratat med personer som har vetskap om den kommande Iphonemodellen som förväntas komma i september. Vilken telefon det rör sig om beskrivs inte men den ska ha liknande design som Iphone 6 och 6 Plus. Med andra ord handlar det troligast om Iphone 6S.

Telefonen sägs nu vara i tidigt produktionsstadie, något som tycks ligga i linje med en rapport om rekrytering inför produktion för ett par veckor sedan. Nu är det enda vi väntar på en offentlig uppvisning av telefonen från Apple, förhoppningsvis med fler detaljer kring funktionalitet och den uppgraderade främre kameran som det ryktats om. Med tanke på att det endast rör sig om en annan version av en tidigare modell så bör vi inte förvänta oss några jättekliv framåt förutom det vi har hört om hittills.

Tekniken finns sedan tidigare i Apple Watch och den senaste Macbookmodellen. Apple har själva inte kommenterat saken officiellt men vi räknar med att det handlar om en tidsfrist snarare än för att produkten inte existerar. Nu väntar vi bara på att Apple ska lansera produkten så att vi får mer information om hur de använder sig av tekniken. Efter det lär det bara vara att vänta tills vi ser samma sorts teknik i konkurrenternas telefoner.