Ny superlur från LG

LG Optimus G - med True HD IPS+

Foto: Androidmx.net.

LG:s nya prestandatelefon är den första med Qualcomms senaste S4 APQ8064-processor. Dessutom utlovas en ny slags LCD-skärm - som använder 70 procent mindre ström än AMOLED-skärmar.

Publicerad Uppdaterad

Sydkoreanska företaget LG har avslöjat fler detaljer som sin kommande toppmodell LG Optimus G. 

Bland annat väntas den enheten köras med den nya fyrkärniga Snapdragon S4-processorn från Qualcomm.

En annan nyhet är att skärmen på LG Optimus G kommer att vara konstruerad med en ny skärmteknik, som kallas True HD IPS+.

LCD-skärmen uppges inte använda omstridda Pen Tile-matrisen, som innebär färre subpixlar, utan istället ett RGB-arrangemang.

LG uppger att denna nya teknik gör det möjligt att visa upp en helt bakgrund med en ljusstyrka på hela 470 nit - samtidigt som skärmen konsumerar 70 procent mindre batteri i jämförelse med vad en AMOLED-skärm uppges göra.

I ett pressmeddelande säger LG även att Optimus G kommer att vara försedd med en ny slags laminerad skärm. Tekniken har döpts till G2 Touch Hybrid Dispay, och ska göra det möjligt att minska tjockleken på skärmen med 30 procent.

"Skärmen visar bilder på ett sådant sätt att de nästan verkar "röra" fingertoppen utan att glaset skapar en barriär mellan", skriver LG.

Den nya flaggskeppstelefonen ska även vara begåvad med att batteri som enligt uppgift fungerar 60 procent med effektivt än andra batterier i samma storlek. Detta nya batteri ska även ha en livslängd på 800 cykler.

Enligt uppgifter kommer LG Optimus G lanseras i Sydkorea i september. Telefonen väntas sedan lanserar i fler länder inom loppet av några månader.

Genom:

LG

Swedroid