LG:s nya supermobil kommer i september

LG BL40 Chocolate är namnet på nykomlingen i LG:s serie med designtelefoner. Nya "Chocolate" är dock mer än en designmobil - den är funktionsspäckad och har en enorm pekskärm. Enligt LG ska den börja säljas i september, men Sverige får vänta lite senare än så.

Publicerad Uppdaterad

LG släppte en video på telefonen redan under juli månad, och telefonen skapade en hel del förväntningar redan då.

- De första reaktionerna på vår nya Chocolate-telefon har verkligen överträffat våra förväntningar med bred marginal. Mycket intresse verkar handla om designen, men den verkliga aha-upplevelsen tror jag att folk får när de upptäcker hur fördelarna med att ha en 4-tumsskärm påverkar upplevelsen, säger LG:s mobilchef Skott Ahn i ett pressmeddelande.

Skärmen i LG:s nya telefon är en 4-tumsskärm med proportionerna 21:9. Det innebär att skärmen är precis lika långsmal som en bioduk, allt för att göra telefonen bra för den som vill se på långfilmer på resande fot.

4 tum är också lite av rekord för en mobilskärm. Den största skärmen på den europeiska marknaden idag har Samsung Omnia HD, med sin 3,7-tumsskärm.

Nya BL40 bör också kunna ge en njutbar webbupplevelse tack vare skärmen. Upplösningen är 800x345 pixlar, vilket borde göra det ganska behagligt att surfa på fullstora webbsidor.

BL40 har också en 5-megapixelkamera med autofokus och fotolampa. För internetuppkopplingen finns turbo-3G och wlan. Säljstarten är satt till september månad. Till den svenska marknaden kommer BL40 dock först under fjärde kvartalet, uppger LG:s produktansvariga till Mobil.

LG-BL40-2_xhtml.jpg