Fyra kärnor och 2 GB i RAM

Meizu MX2: kinesisk budget-lyx

Kinesiska Meizu har precis lanserat sin nya toppmodell MX2, som bjuder på en fyrkärnig processor, 2 Gbyte i RAM-minne - och en högupplöst 4,4-tums skärm.

Publicerad Uppdaterad

Tillverkaren Meizu fick en del uppmärksamhet i våras när de lanserade Meizu MX 4-core, den första telefonen i världen med Samsungs Cortex A9-baserade Exynos-processor.

På tisdagen visade Meizu upp en ny toppmodell under ett pressevent i Peking. Telefonen i fråga - som har fått namnet Meizu MX2 - är uppföljaren till dubbelkärniga Meizu MX, som presenterades för ett år sedan.

På pappret ser MX 2 riktigt intressant ut. Telefonen är utrustad med en fyrkärnig CortexA9-systemprocessor, som har en klockfrekvens på 1.6GHz. På systemprocessorn finns även 2 Gbyte i RAM-minne.

Framsidan av enheten pryds av 4,4 tum stor skärm med en pixeltäthet på 347 ppi (1280 x 800 pixel, samt en videosamtalskamera. Vänder man på luren finner vi en åttamegapixel-kamera med en F/2.4-bländare.

Uppdaterat gränssnitt

Meizu MX 2 finns i tre modeller med 16, 32 och 64 Gbyte i lagringsminne. I fråga om anslutningar har telefonen bland annat stöd för MHL och Bluetooth v4.0. I pressmeddelandet skriver Meizu att MX 2-modellen har ett icke-utbytbart batteri med en kapacitet på 1800MAh.

Tidigare modellen Meizu MX Quad-Core drevs med Ice Cream Sandwich - Android 4.0 - och tillverkarens eget gränssnitt Flyme, vilken har beskrivts om ett renare gränssnitt än motsvarande hos hos Sony, Samsung och HTC.

MX 2 ska dock använda Jelly Bean - Android 4.1 - som operativsystem. På toppen av Android har Meizu lagt uppdaterade Flyme 2.0, som ska innehålla en stor mängd appar och stöd för molntjänster.

Släpps i mitten av december

Meizu MX 2 kommer att finnas tillgänglig i Kina från mitten av december. De tre modellerna - 16, 32 och 64 Gbyte - ska kosta motsvarande cirka 2 660 kronor, 3 200 kronor och 4 260 kronor.