Liknar Nokia 700

Nokia Lumia 900 ska locka utvecklare

Nästa modell i Lumia-serien ser ut att bli en Windows-version av den redan lanserade Symbian-mobilen Nokia 700.

Publicerad Uppdaterad

Den skymtade förbi i bilder som läckte ut innan Nokia lanserade sina två första Windows Phone-modeller Lumia 800 och Lumia 710 i slutet av oktober. Nyligen publicerade Nokia själva ett videoklipp på Youtube med avsikten att väcka intresset hos utvecklare för att skapa appar till Nokias Windows-mobiler. Klippet togs snabbt bort men webbplatsen Allaboutphones.nl publicerade klippen i sin egen kanal.

I klippet framkommer inga uppgifter om telefonen, men likheten med en av Nokias nyaste Symbian-mobiler är uppenbar. Sannolikt har man valt samma princip för utvecklingen av Lumia 900 som när man tog fram Lumia 800. I samband med att Nokia lanserade Meego-mobilen N9 visade Nokia-chefen Stephen Elop upp den identiska modell som senare skulle bli Lumia 800 vid ett internt möte. Med små förändringar av hårdvaran för att uppfylla Microsofts krav återanvände det mesta av hårdvaran i N9, samtidigt som mjukvaran byttes ut fullständigt.

På goda grunder kan man alltså anta att Nokia gör på samma sätt den här gången. Att först släppa Symbian-modellen Nokia 700 ger en chans att finslipa hårdvaran och hitta eventuella problem innan man lanserar en ny Windows-mobil, som är betydligt viktigare för Nokias framtid än 700, som bara utgör en i mängden av ett stort antal Symbian-mobiler. i så fall kan vi vänta oss en ovanligt liten Windows-mobil där skärmen inte är större än 3,2 tum och har upplösningen.640x360 pixlar. Sannolikt blir det också en modell som är billigare än både 800 och 710, vilket innebär att priset bör hamna under 3000 kronor.

I skrivande stund kan du se Youtube-klippet nedan: