Annons

Bytte med Sony?

Rykte: Moto X blir Moto Z

Enligt uppgift ska före detta Motorolas (numera Lenovo) nya toppmodeller inte längre heta Moto X utan Moto Z.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Lenovo som köpte Motorola har skalat bort det gamla företagsnamnet helt och nöjer sig med att kalla mobilerna för Moto och behålla Motorolas gamla logga.

Nu ryktas det om ännu en förändring. Sajten Venturebeat säger sig ha fått en titt på reklammaterial för de kommande Moto-lurarna och de heter inte längre Moto X utan Moto Z.

Ibland behöver ett inövat varumärke bytas ut lite för att inte kännas gammalt och trött, men mobiltillverkarnas minst sagt försiktiga repertoar av möjliga namnalternativ gör det hela en smula komiskt. För när Sony Mobile i våras fattade samma beslut gjorde de ju exakt samma byte fast åt andra hållet, från Z till X.

Till budgetmodeller finns det fler alternativ, men toppmodellerna får uppenbarligen bara ha ett namn med ett X, Z eller S som bokstav. LG:s strategi att ha ett G framstår som dumdristigt djärv i jämförelse, och gud förbjude att någon skulle döpa en toppmodell till bokstaven D eller H. Eller för den delen flera bokstäver som inte följs av en siffra.

Källa