Annons

Prestandatest

Så snabb är Galaxy S6 mot One M9 och G Flex 2

Mobil.se har kört vårens toppmodeller Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, HTC One M9 och LG G Flex 2 genom ett batteri prestandatester. Här är resultatet.

Publicerad Uppdaterad

HTC One M9 och Lg G Flex 2 är de första nya mobilerna med Qualcomms nya topp-chipset Snapdragon 810. Chipsetet har åtta processorkärnor och 64-bitarsarkitektur. Men Samsung valde i stället att använda sitt eget chipset Exynos 7420, som enligt förhandsryktena skulle vara snäppet vassare.

Nu har vi alla tre modellerna på redaktionen, och har kört dem genom ett antal prestandatester. Som ni ser vinner Samsung-mobilerna klart över HTC och LG.

En orsak till att Samsungs modeller är snabbare är att Exynos-chipsetet är tillverkat i en process med smalare ledningsbanor på kretsen. Det ger inte bara snabbare processor, utan också strömsnålare. Samsung har även använt den nyare minnesstandarden DDR4 i stället för DDR3.

En ytterligare orsak kan vara att Snapdragon 810 omgärdats av rykten om problem med överhettning. När chipsetet blir varmt sänks klockfrekvensen och därmed hastigheten. Vårt användande visar också att G Flex 2 och HTC One M9 blir betydligt varmare vid tung användning än S6 och S6 Edge, om än inte så att det är obehagligt.