Rysk lansering av Samsung Z kom av sig

Samsungs Tizen-telefon försenas

Tizen-systemet drabbas av ännu en försening när släppet av första Tizen-mobilen skjuts upp.

Publicerad Uppdaterad

Efter flera förseningar var tanken att Samsung till slut skulle börja sälja sin Tizen-baserade telefon Z i Ryssland under tredje kvartalet i år, med en officell lansering att vänta i samband med en utvecklarkonferens som hölls i Moskva i slutet av förra veckan. Istället för en lansering fick utvecklarna dock beskedet att telefonsläppet är uppskjutet på obestämd framtid, rapporterar Wall Street Journal.

Enligt ett uttalande från Samsung kommer telefonen att släppas i Ryssland först när användarna kan erbjudas en full portfölj med appar för systemet. Mer specifika än så har man inte varit, men det ser i alla fall inte ut som att telefonen kommer släppas under kvartal tre i år vilket tidigare har varit planen.

Samsung har tidigare försökt få fart på apputvecklingen till systemet bland annat genom ett samarbetsprogram där medlemmar som Nokia HERE, Ebay, Panasonic och Sharp återfinns samt genom app-tävlingar där man lockat med miljonvinster.

Specifikationerna för Samsung Z innefattar bland annat en fyrkärnig 2,3 GHz-processor, en 4,8 tum stor amoled-skärm med 720p-upplösning samt inbyggd fingeravtrycksläsare och pulsmätare.

Källa