LG Optimus G Pro

Uppföljare till LG Optimus G läckt

LG Optimus G har ännu inte börjat säljas i Sverige, men redan har det dykt upp bilder och specifikationer på uppföljaren Optimus G Pro.

Publicerad Uppdaterad

LG Optimus G lanserades i höstas men har dröjt så länge med att leta sig till vår del av världen att den riskerar att kännas gammal när den väl börjar säljas. Den känslan förstärks av att det nu läcker ut uppgifter om en uppföljare, Optimus G Pro.

Det är Engadget som dels har fått tillgång till en slide, dels snokat upp en blogg med specifikationer. Dessa ligger helt i linje med vad toppmobiler med Android ser ut att förses med under första halvåret 2012: 5-tumsskärm med 1920 x 1080 pixlar, processorn 1.7Ghz Snapdragon S4 Pro APQ8064, 2GB RAM, 32GB internminne, 4G och ett batteri på  3,000 mAh.

Vikten ser ut att bli mastiga 160 g om man får tro specifikationerna, med måtten 139 x 70 x 10,1 mm. Kameran sägs vara på 13 megapixel och systemet Android Jelly Bean, vilket kan innebära både version 4.1 och 4.2.

Både läcka och presentation är ursprungligen på japanska, och det är inte omöjligt att denna telefon liksom Optimus G kommer att dyka upp i Asien långt innan den kommer till våra längdgrader.