1
1
https://www.mobil.se/nothing-phone-1
571847
Nyheter
falskt
Fler detaljer men inte alla

Nu officiellt lanserad: Nothing Phone 1 – pris 5000 kr, säljstart 18 juli

● BILDSPEL
Nothing har sedan tidigare släppt de första detaljerna om Android-telefonen Nothing Phone 1 men nu är telefonen presenterad officiellt med alla detaljer.

Tidigare Oneplus-grundaren Carl Pei och hans nya bolag Nothing har till slut nu släppt Nothing Phone 1. Telefonen, har vi fått veta sedan tidigare, drivs av Qualcomm Snapdragon 778G Plus, ett mellanklasschip och på baksidan finns två kameror. De är på vardera 50 megapixel, en Sony 766-sensor för huvudkameran och en Samsung-sensor för vidvinkeln. Videoinspelning klarar telefonen i 4K-upplösning och när du filmar så blinkar en röd liten lampa på baksidan. 

Ljus synkat med ljud

Just ljus gör Nothing Phone 1 speciell, för på baksidan finns ljusslingor som lyser upp olika beroende på vad som händer. Nothing kallar funktionen för Glyph interface och lägger du telefonen på bordet med skärmen nedåt tystas ringsignalerna och det blinkar istället på baksidan. De här visuella ringsignalerna synkas med de som hörs och du ska alltså kunna se bara genom att titta på baksidan vem det är som ringer. 

Säljstarten av Nothing Phone 1 sker officiellt på bolagets hemsida den 21 juli, men innan dess så ska man kunna prova telefonen i Nothings egen kiosk i London och sedan den 18 juli köpa telefonen direkt av Nothings partners, i Sverige Telenor enligt vad Nothing tidigare sagt, men även Netonnet meddelar att de kommer att sälja mobilen. Priserna börjar enligt Nothing på 399 brittiska pund, motsvarande 5000 svenska kronor. Det ger dig en Nothing Phone 1 med 128 GB lagring och 8 GB arbetsminne. Med dubbelt så mycket lagring, 256 GB kostar telefonen motsvarande 5600 kronor och senare lovar Nothing även en mer maxad varaiant med 12 GB arbetsminne och 256 GB lagring.

Generellt så berättade grundaren Carl pei under lanseringen att de proriterar stabilitet framför funktioner bara för uppmärksamheten och gränssnittet i telefonen är ett rent Android-gränssnitt där Nothing valt att använda Googles-standardappar istället för att skapa egna alternativ. Mjukvarumässigt kommer telefonen levereras med Android och Nothings eget gränssnittsskal Nothing OS. Formgivningen känns igen från både Nothings logotyp och hörlurarna Ear 1.

En första titt på Nothing OS fick vi då Nothing släppte sin startskärmsapp, så kallade Launcher, för andra Androider.

Utöver att fungera väl tillsammans med övriga Nothing-produkter ska telefonen vara anpassad särskilt för att fungera bättre även med utvalda produkter från andra tillverkare. Carl Pei har tidigare lyft fram Apples Airpods och Tesla-bilar, men det är bara Nothing Ear 1 och Tesla-bilar som vid start komer ha genvägar direkt i gränssnittet. I Teslas fall för att till exempel hitta bilen på parkeringen eller sätta på AC. Carl Pei lovade under den tidigare förhandspresentationen att Nothing Phone 1 ska få tre års systemuppdateringar av Android och fyra års säkerhetsuppdateringar.

Rykten och läckor pekar på att Phone 1 blir en telefon i mellanprissegmentet utan riktiga flaggskeppsegenskaper.

Materialet i telefonen är aluminium på sidorna och fram och bak Gorilla Glass 5. Skärmen i sig är en amoled-skärm med 120 hertz uppdateringstakt och faktum är att Nothing enligt Carl Pei använt en vikbar skärm, trots att skärmen i Nothing Phone 1 är platt. Det här kostar bolaget dubbelt så mycket som en vanlig skärm och beslutet togs enligt Carl Pei för att den vikbara skärmen möjliggjorde att telefonen får lika breda lister runt skärmen. Med en vanlig skärm får botten en tjockare marginal efter som skärmen måste anslutas till andra komponenter, men med en vikbar skärm kunde Nothing vika runt den tekniken till baksidan där den inte syns.

Ljusen på baksidan visar förutom vem som ringer även till exempel hur mycket som laddas när du har en trådbunden laddare ansluten och cirkeln i mitten visar när du laddar trådlöst eller när telefonen används för att ladda en annan produkt med omvänd trådlös laddning. Batteriet i Nothing Phone 1 är på 4500 mAh och här finns stöd för 33W snabbladdning, 15W trådlös laddning och 5W omvänd trådlös laddning. Detta något som Carl Pei skulle kalla en välbalanserad telefon som ser till pris, prestanda och stabilitet. Och tar något nytt och uppfriskande till smartphonevärlden. Håller du med? Svara gärna på frågan nedan.

Gör den här smygtitten dig mer eller mindre nyfiken på Nothings första mobiltelefon?

Gör den här smygtitten dig mer eller mindre nyfiken på Nothings första mobiltelefon?

Resultatvisning: 
0
572015