https://www.mobil.se/nyheter/50-b-sta-gratisapparna
491172
Nyheter
Lista: Topp 50 gratisappar

50 bästa gratisapparna

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/640825.jpg?itok=L2KulKZP', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/640825.jpg?itok=WTT5ckbF', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/640825.jpg', w: 1000, h: 555, title: ' ' },]
Med en ny Iphone är så klart det första du gör att fylla den med appar. Ingen av favoriterna i vår topplista kostar pengar, men övertygar ändå den mest kräsne.

50 bästa gratisapparna

Del 1: Nyheter, väder och musik

Del 2: Spel, lek och verktyg

Del 3: Socialt och foto

Del 4: Hälsa och produktivitet

Del 5: Hitta och livsstil

Socialt

LinkedIn

Det skedde ett jättelyft när Linkedin nyligen uppdaterade sin Iphoneapp och gjorde det med besked. Du hamnar direkt i de senaste händelserna från sajten, men kan trots att skärmen är i sammanhanget liten få en riktigt bra överblick vad som händer i andra delar av nätverket. En av de absolut snyggaste apparna på länge. Vet du inte vad Linkedin är så handlar det om professionella nätverk, prova och se.

Version: 4.0.1 Storlek: 5,8 Mb Spårk: Engelska

Facebook

Givetvis är Facebook närmast obligatoriskt att logga in och utöver de funktioner du har på webbplatsen tillför Iphoneappen bland annat möjligheten att checka in där du befinner dig just nu och se var vännerna befinner sig i samma stund. Hela Facebook-tjänsten växer helt enkelt med den nytta som tillkommer med Facebook i mobilen. Inte konstigt att Facebook hör till de allra mest nedladdade Iphoneapparna.

Version: 3.5 Storlek: 7,0 Mb Språk: Svenska

Twitter

Med Twitter-appen blir det hur enkelt som helst att uppdatera kollegor och vänner med senaste nyheterna i ditt liv, och minst lika enkelt att se vad de har för sig. Koppla ihop Twitter med din Facebook så har du uppdaterat bägge dina sociala kontaktnät på en gång. Appen stöder multipla konton och alla Twitterfunktioner du vill ha.

Version: 3.3.6 Storlek: 5,7 Mb Språk: Engelska

Skype

Den senaste tiden har Skype utvecklats mycket. Och då pratar vi speciellt i IPhone efter möjligheten att ringa riktiga videosamtal. Det kan vara roligt någon gång, men den verkliga fördelen med Skype är att det numera är relativt bra integrerat så att man kan använda det som en vekrlig konkurrent till den vanliga telefonen. Särskilt ovärderlig på utlandssemestern när man kan ringa billigt från hotellets wlan.

Version: 3.0.1 Storlek: 16,9 Mb Språk: Svenska

Viber

Det dröjde inte lång tid innan Viber som erbjuder gratis samtal och meddelanden mellan de som har appen väckte uppmärksamhet bland oss användare och fick operatörerna att slå bakut. Gratis samtal är en stark lockelse och förutom att du bör ha ett abonnemang med fri data för att använda Viber så är det så bra att man undrar vad haken är. Ljudkvaliteten är dock betydligt sämre än vanligt mobilsamtal, men så är det också gratis.

Version: 2.0.4 Storlek: 5,5 Mb Språk: Engelska

Windows Live Messenger

Ett alternativ skulle kanske kunna vara appen Meebo men med den stora spridning som MSN och deras direktmeddelanden och chat har är det ändå den som är mest användbar. Det är ett väldigt stort steg att vara bunden till en dator för att chatta mot att kunan göra det var du än är i Sverige. Givetvis behöver du inte ha appen aktiv för att kunna ta emot meddelanden. De dyker upp i startskärmen och låter dig svara.

Version: 1.2.1 Storlek: 8,7 Mb Språk: Svenska

Foto

Instagram

Ett fotografi säger mer än 1000 ord, och visst är det mycket roligare att krydda statusen på ditt sociala nätverk med en bild som faktiskt visar vad du gör. Instagram gör just det. Med appen kan du knäppa en bild, lägga till ett häftigt filter och dela med dig av bilden på Twitter, Facebook, Foursquare, Flickr, Tumblr eller Posterous.

Version: 1.8.6 Storlek: 6,4 Mb Språk: Engelska

Posten Riktiga vykort

Den här appen gör precis det som namnet antyder, den skickar riktiga, fysiska vykort till människor. Ladda ner den, knäpp en bild med kameran eller välj en bild från ditt fotoalbum, och skriv in en hälsning och en adress till din vän. Fotografier kommer pryda framsidan på ett A5-vykort och hälsningen hittar du på baksidan precis som på vanliga vykort. Sedan är det bara för mottagaren att vänta in brevbäraren. Hur fräckt som helst.

Version: 1.3 Storlek: 2,4 Mb Språk: Svenska

Adobe Photoshop Express

Gillar du att redigera dina mobilbilder men tycker att filter är för begränsat? I så fall är Photoshop-appen perfekt för dig för den innehåller mer avancerade verktyg. Du kan göra allt från att beskära bilden, justera färgerna, lägga till ramar och effekter, addera filter och justera kontrasten. Här hittar du underhållning som räcker länge.

Version: 2.0.2 Storlek: 7,2 Mb Språk: Engelska

Photosynth

Panoramabilder är extra roligt att fotografera med mobilen eftersom en mobiltelefon normalt sett inte får med särskilt mycket i bilderna. Och vill du få med en stor del av omgivningen är panorama-appen Photosynth din bästa vän. Den är enkel att använda, du ser redan från början väldigt tydligt hur bra panoramat kommer bli och du kan smidigt bestämma hur stort panorama du vill ha.

Version: 1.1 Storlek: 4,4 Mb Språk: Engelska

Bambuser

Den här appen är smått magisk, för visst rä det något speciellt att en mobiltelefon idag kan låta dig sända direktsänd video var du än är, det som för inte länge sedan var förbehållet tv-stationer med en stor sändarbuss. Appen är gratis, videon syns direkt på webben, eller bara privat för dig om du vill det. Helt nya möjligheter har öppnat sig att se och rapportera direkt från konferensen, konserten eller nyhetshändelsen, så alla kan se.

Version: 1.8.3 Storlek: 1,9 Mb Språk: Engelska

Vimeo

Apple har gjort en egen app för att redigera videofilmer du filmat själv, men Vimeo har gjort det betydligt bättre och framförallt gratis till skillnad från Apples iMovie. Här i Vimeo kan du både se filmer och spara det du vill se senare samt redigera och ladda upp dina färdiga kreationer. Och då behöver det inte ens laddas upp till Vimeo utan kan lika gärna gå till exempelvis Youtube.

Version: 1.0.3 Storlek: 20,2 Mb Språk: Engelska

50 bästa gratisapparna

Del 1: Nyheter, väder och musik

Del 2: Spel, lek och verktyg

Del 3: Socialt och foto

Del 4: Hälsa och produktivitet

Del 5: Hitta och livsstil