Signify och Samsung skakar hand

Flera nyheter för Smartthings tack vare Philips Hue

Nu ska samverkan mellan Smartthings och Philips Hue bli bättre tack vare ett fördjupat samarbete.

Signify, företaget bakom belysningslösningarna Philips Hue, meddelar att man ingår ett djupare samarbete med Samsung som kommer att resultera i nya Hue-baserade funktioner i Samsungs smarta hem-lösning Smartthings.

Under våren 2024 kommer Philips Hue Sync TV-appen att få ett månadsabonnemang samt integreras med Smartthings-appen för att göra det ännu enklare at kontrollera belysningen via Samsungs smarta TV-apparater.

Månadsabonnemanget, som antingen löper på 2,99 euro/månad och låser upp appen i upp till tre Samsung TV-apparater, men också kan införskaffas via en engångbetalning för en TV. Integrationen ska göra det enklare för Samsung-användare att styra Sync TV-appen och andra Smartthings-kompatibla enheter utan att avbryta det som visas på TV:n. Det kommer även bli möjligt att välja mellan olika fördefinierade lägen.

Philips Hue Sync TV-appen är tillgänglig för Samsung Q60-serien eller högre QLED-TV-apparater som tillverkats från 2022 och framåt.

Man kommer även att lansera en helt ny funktion som kallas Music mode där Hue-belysningen inte reagerar på det som visas på TV:n utan istället på ljud som spelas upp på TV:n. Music mode kommer att vara kompatibelt med all musik som spelas upp på TV:n, och blir tillgängligt senare i år på kompatibla Samsung-TV-apparater tillverkade 2022 och 2023.