Annons

Nya flaggskeppet från ZTE:

Grand S: högupplöst och supertunn

Förhandsryktena visade sig stämma - kinesiska ZTE visade upp ett nytt flaggskepp under CES 2013. ZTE Grand S kombinerar en femtums 1080p-skärm med att vara rekordtunn.

Publicerad Uppdaterad

Under CES 2013 har vi sett flera tillverkare som presenterat mobiltelefoner med superhögupplösta femtums-skärmar. Nu har även ZTE sållat sig till denna skara.

För en tid sedan dök rykten upp om att ZTE planerade att lansera något  alldeles särskilt i Las Vegas. Detta visade sig vara alldeles korrekt, och  ZTE Grand Z är alltså namnet på tillverkarens nya toppmodell. 

Fyrkärnig processor

ZTE:s nya prestandabesten kan bland annat skryta med en fyrkärnig Snapdragon S4 Pro-processor på 1.7 GHz. I likhet med många av konkurrenternas nya toppmodeller, är Grand S utrustad med 2 gigabyte i arbetsminne. Enheten har även 16 gigabyte i lagringsminne, samt plats för mikroUSB-kort upp till 32 gigabyte. Modellen är dessutom försedd med Dolby digital surround-ljud för att optimera ljudupplevelsen.

Operativsystemet på telefonen är Android 4.1 Jelly Bean, och enligt ZTE ska modellen kunna uppgraderas till Android 4.2 Jelly Bean.

Grand S har dessutom en 13-megapixelkamera, som ska ha möjlighet att spela in rörlig bild i upplösningen 1920 x 1080 pixel. Den som vill ringa videosamtal har en 2-megapixelkamera till sitt förfogande.

Stöd för 4G

Tittar vi på anslutningsmöjligheter för ZTE:s nya värstingmodell, kan vi bocka av Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 och mikroUSB 2.0. ZTE Grand S har dessutom stöd för LTE/4G.

Det saknas fortfarande utförlig information om telefonens mått, men vi vet så mycket som att Grand S är rekordtunn. Telefonen mäter inte mer än 6,9 millimeter på det smalaste stället. Detta kan jämföras med nya Sony Xperia Z  som också har en femtumsskärm - men är 7,9 millimeter tjock. Tidigare under CES visade Altacel upp sin nya modell OneTouch Idol Ultra, vilken marknadsförs som "världens smalaste telefon" med en tunnhet på 6,45 millimeter från kant till kant. Denna modell har dock en skärm på "endast" 4,7 tumm.

ZTE förväntas släppa sitt nya flaggskepp under Q2 2013, skriver GSM Arena. Mobil.se har sökt ZTE för att ta reda på om mobilen är aktuell för Sverige.

Källa