https://www.mobil.se/nyheter/k-llor-apple-vill-plugga-in-shazam-till-ios
556145
Nyheter

Källor: Apple vill plugga in Shazam till Ios

Musiksöktjänsten Shazam kan bli integrerad i framtida versioner av Ios, uppger Bloomberg.

I dag finns det ett stort utbud av Ios-appar som låter din smarta mobiltelefon lyssna på en låt i några sekunder, och sedan kan ge dig detaljerad information om den.

Men snart kanske du inte länge behöver vända till dig App Store och tredjepartsappar om du vill ta reda på vilken låt som spelas på lunchrestaurangen.

Enligt källor till amerikanska affärstidningen Bloomberg kan nämligen Shazam och deras musiksöktjänst vara på väg att flytta in framtida versioner av Ios. Det kan betyda att tjänsten blir integrerad i operativsystemet på ett liknande sätt som Facebook och Twitter är i dag. 

Tidningens källor avslöjar inget om hur integreringen kan komma att se ut i praktiken, men en kvalificerad gissning är att du ska kunna be Siri om hjälp med att identifiera musiken som spelas.

Det finns heller ingen information om när den nya funktionen ska nå Ios. Men om uppgifterna från Bloomberg är korrekta finns är chansen god att vi kommer att få veta mer om Apples och Shazams kärlekshistoria på utvecklarmässan WWDC, som hålls i början av juni.

Fotnot: Redan i dag har konkurrerande plattformen Windows Phone 8 en liknade funktion.

Källa