Telefoni i vildmarken

Land Rover lanserar ny tålig mobiltelefon

Telefonen Explore R ska vara inspirerad av Land Rover Defender.

Publicerad Uppdaterad

Biltillverkaren Land Rover är kanske mer kända för sina robusta bilar än mobiltelefoner. 2018 släppte de sin första mobiltelefon Explore, och nu är det dags för dem att lansera uppföljaren. Den heter Explore R och ska enligt tillverkaren Bullitt Group vara designad i nära samarbete med Land Rover och vara inspirerad av deras bilmodell Defender. Det är alltså Bullit Group som även gör telefoner under varumärkena Kodak och Cat som ligger bakom telefonen.

Land Rover Explorer R lägger sig i samma genre av mobiltelefoner som just systermodellerna med varumärket CAT - extremt tåliga telefoner som både till design och funktion satsar på att vara robusta och tåliga.

Explorer R har en 5,65 tum stor skärm med HD-upplösning, 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme. Med kameror på 12 respektive 8 megapixel är det kanske inte något för fotofantaster, däremot har den Gorilla Glass 6 och är IP68-klassad vilket bland annat betyder att den kan ligga i vatten på 1,5 meters djup i mer än en halvtimma.

Den är dessutom godkänd för MIL SPEC 810G vilket innebär att den tål arbetstemperaturer på -30 till +65 grader, vibrationssäker och tål saltvattensdimma.

Batteriet är på 3100 mAh och telefonen levereras med Android 9 som kommer att uppgraderas till Android 10.

Priset ligger på 400 pund, cirka 4600 kronor.