Mobile World Congress 2018

Första titten på mobilen från Land Rover

Ommärkt Cat-mobil eller egen profil? Vi har tittat på Land Rover-mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Ett stort batteri som ska räcka för en hel dags äventyr, eller två dagars typiskt användande ska locka den som gillar att vistas ute i naturen oavsett om det handlar om att cykla, vandra, paddla eller vad det kan vara. Tillverkaren av telefonen är Bullit Group, densamma som gör mobiler med varumärket Caterpillar, men om man tagit inspiration från grova arbetsmaskiner och grällt gul färg för Cat-mobilerna har man när det gäller Land Rover-mobilen en mer nedtonad design och en inriktning på friluftsmänniskan snarare än byggarbetaren.

Inriktningen märker man dels på telefonens utseende som inte är fullt lika grovt och kantigt som Cat-mobilerna, men också på vad som syns i skärmen när man väl startar mobilen. Givetvis är mobilen vattentålig, men bland apparna hittar vi flera anpassade för vandring och den som i andra sammanhang gärna vistas i naturen, till exempel i form av en topografisk karta.

I montern på mässan märker vi också flera olika tillbehör som förstärker intrycket, bland dessa ett fäste för cykelstyret och ett fodral som adderar extra batterikapacitet för de riktigt långa turerna.