Telefonen för tuffa tag

Lanserad: CAT 62 Pro flyttar tålighetsgränserna

CAT S62 Pro gör det ännu svårare att ha sönder sin telefon.

Publicerad Uppdaterad

Mobiltelefontillverkaren CAT brukar inte göra de prestandamässigt mest kraftfulla telefonerna, däremot några av marknadens mest tåliga. Nu presenterar företaget modellen S62 Pro som introducerar en rad förbättringar jämfört med tidigare modeller.

En av de stora nyheterna är en förbättrad värmekamera som drivs med en FLIR Lepton 3.5-sensor med en upplösning på 1440x1080 pixel och använder Flirs VividIR-teknik för ökad detaljrikedom. Värmebilden kan dessutom kombineras med bilden från telefonens vanliga 12MP-kamera för att tydligare visa värmeskillnader.

CAT är mest kända för att göra telefoner som tål det mesta, och CAT S62 Pro är inget undantag. Telefonen ska enligt tillverkaren tåla att tappas från 1,8 meters höjd ner på stål, att ligga 1,5 meter under vatten i 35 minuter samt arbetstemperaturer mellan -25 och +55 grader C i upp till 24 timmar. Den har IP68-klassificering för vatten och smuts samt MIL SPEC 810H-klassificering vilket betyder att den bland annat tål vibrationer, tryck och saltvattendimma.

Telefonen har en åttakärnig Snapdragon 660-processor på 2 GHz med 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme. Den levereras med Android 10 men kommer att uppgraderas till Android 11 längre fram. Batteriet är på 4000 mAh med stöd för snabbladdning.

Exakt när CAT S62 Pro släpps i Sverige och vad den kommer att kosta är ännu inte klart.